גרניט פורצלן משתייך אל סוגי האריחים הפופולאריים
ביותר. אם בעבר, לא הוענקה תשומת לב רבה לצד האסתטי של הריצוף בבית, כיום המצב
השתנה וזאת משום ההבנה כי הריצוף שאותו בוחרים להתקין בבית משפיע בצורה ניכרת על
המראה שלו.
גרניט פורצלן- כרטיס ביקור
אריחי גרניט פורצלן משתייכים אל ז'אנר
הריצוף היוקרתי. אריח קרמיקה זה עשוי מחול ים ונוצר על ידי תהליך
מוקפד של שריפה
לאורך זמן בטמפרטורה גבוהה בתנור. לאחר שלב השריפה בתנור, נמרח עליו חומר מיוחד
המשמש לציפוי איכותי וחזק שעמיד בפני מצבים של שחיקה ושריטות. השוני בין אריחי
הפורצלן לבין אריחי שיש הוא בכך שכאן האריח עובר תהליך מיוחד של עיבוד בתנור. השוני
בין פורצלן לאריח קרמיקה הוא בכך שהפורצלן גרניט
נחשב לחזק ועמיד יותר.
היתרונות של גרניט פורצלן
- חומר חזק- כיוון שהחומר עובר תהליך של שריפה לאורך זמן בטמפרטורה גבוהה נוצר חומר חזק מאוד.
- ציפוי- החומר המיוחד שמרכיב את ציפוי האריח מבטיח עמידות לאורך זמן והגנה מפני שריטות.
- עיצוב- אריחי גרניט פורצלן מגיעים במגוון עיצובים מרשימים וכל אחד יכול למצוא את זה שמתאים לו.
- התקנה- התקנה נכונה על ידי אנשי מקצוע בעלי ניסיון תעלה את הסיכויים שהאריח לא יוכל להישבר או להיסדק.
- צבע- באם משתמשים בחומרי זיגוג איכותיים ולאחר מכן מניחים את האריח בתנור בטמפרטורה גבוהה מאוד, קרוב לוודא שהצבע שיתקבל יהיה אחיד, עמיד ומרשים ביותר מבחינת יופיו.
- תחזוקה- לא צריך למשוח אותו בחומרים מיוחדים או ללטש אותו מדי כמה שנים.
- שכבות- יש אפשרות להדביק אותו על רוב הריצופים הקיימים ועל ידי כך לחסוך בהוצאה כספית ובזמנים.
סוגים וציפויים
חשוב לדעת כי יש 3 סוגים של אריחי גרניט פורצלן
וההבדל ביניהם הוא ההרכב שלהם:
- גוף מלא- כל האריח עשוי משכבה אחת.
- חצי גוף- עשוי משכבה עליונה ואריח המשמש כבסיס.
- מעורב- אריח העשוי משכבה אחת. אך השכבה עצמה עשויה ממגוון חומרים המעורבבים יחדיו.
ניתן להזמין אריחים אלו בסוגי גימורים שונים, כאשר
ההבדל בין הגימורים בא לידי ביטוי במחיר שלהם, בחוזק וכן גם במראה. יש אפשרות
לבחור באריח מט שאינו מכוסה על ידי שכבה מיוחדת של ציפוי, אריח מבריק (חשוב לדעת
שהוא רגיש מאוד לכתמים) או אריח עליו יש כיסוי של שכבת זכוכית.
לסיכום, אם מעוניינים בריצוף יוקרתי ומרשים אשר
עמיד בפני מצבים של שריטה ושחיקה ומגיע במגוון עיצוב מרשימים, גרניט פורצלן הוא
האריח המושלם.
No comments:
Post a Comment